Muncești 799 079 090 040
Created with Sketch. Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

Fondatorul și conducătorul companiei RoofArt Group Ilarion Ursu: «Calitatea prinde rădăcini pe acoperiș»

08 Oct 2021 #Noutăți

Valoarea unui acoperiș bun cu greu poate fi supraestimată. Pe lângă faptul că acesta este prima linie de apărare pentru orice clădire împotriva ploii, grindinei, zăpezii sau căldurii de vară, acoperișul este și o garanție confortului și liniștii celor care locuiesc sau muncesc în clădire.

Capacitatea de a construi un acoperiș calitativ a fost întotdeauna apreciată. Și astăzi există o cerere mare pentru soluțiile de acoperiș care garantează calitatea, fiabilitatea, siguranța și respectarea mediului. Grupul de companii RoofArt a reușit să combine în produsele lor toate caracteristicile menționate anterior.
Vizita la RoofArt nu a fost lipsită de un tur al unității de producție. Ilarion Ursu a fost încântat să prezinte fabrica, dotată cu echipamente moderne și unice, care pot fi de învidiat de către multe întreprinderi cu profil similar atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. El a vorbit în detaliu despre specificul întregului sistem de drenaj sub marca Scandic, inclusiv despre fiecare element consituent, pe care le cunoaște în cele mai mici detalii, căci a participat direct la inventarea și dezvoltarea acestora. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la fondarea RoofArt.

Compania se apropie de aniversare cu o performanță impresionantă. În acest timp, RoofArt Group a produs și vândut peste 8 mii de km de jgheaburi și elemente conexe, 7 milioane de m2 de țiglă metalică, volumul mărfurilor vândute fiind de peste 70 de milioane de euro.
Produsele cu logo-ul verde aprins sunt cunoscute nu doar în toată Moldova și România, ci și în Germania, Marea Britanie, Slovacia, Lituania, Israel și țările CSI. În planurile grupului se include și extinderea pieței de desfacere a produselor exportate.

Ambiții și creștere sănătoase

În 1998, a fost fondată entitatea Conluxart, care a devenit punctul de pornire în crearea grupului de companii RoofArt, spune Ilarion Ursu. Noi ne-am ocupat de comercializarea materialelor și accesoriilor pentru acoperișuri de calitate europeană. Am cooperat cu producătorul maghiar de țiglă ceramică Tondach și cu producătorul suedez de țiglă metalică Lindab. De asemenea, am oferit servicii de consultanță și instalare a acoperișului.
Dar înțelegeam, că în curând va fi prea strâmtă piața din Moldova.
Și aștfel a apărut ideea de a deschide o întreprindere în țara noastră vecină. Am decis să creăm o companie în România, prin care să realizăm mărfurile noastre pe piața Uniunii Europene, și care va purta numele ”RoofArt”. Producerea sistemului de jgheaburi nu este un proces ușor, include până la 30 de elemente și devine cu adevărat fiabilă atunci când ele sunt fabricate și asamblate calitativ. Desigur, am făcut și noi greșeli, am pierdut bani, chiar și timp care însuma căutarea, pe parcursul a mai multor ani, a soluțiilor pentru unele componente ale sistemului de drenaj.

Erau admisibile astfel de eșecuri, îndeosebi considerând faptul că am început producția manual, de sine stătător, fără vreun ajutor extern, și, totuși, am izbutit să atingem un nivel ridicat al producției, care astăzi este recunoscut ca fiind exemplar în multe privințe”.
„RoofArt - România este o companie în continuă dezvoltare, care stabilește în mod constant obiective noi ce să răspundă nevoilor și cerințelor pieței privind calitatea produselor și serviciilor”, spune Andrei Postu.

De aceea, noi mereu ne implicăm în proiecte investiționale în vederea îmbunătățirii producției noastre, atât pentru construcțiile rezidențiale, cât și cele industriale. De asemenea, în așa mod oferim nu doar clienților noștri direcți, ci și partenerilor - posibilitatea de a beneficia de sisteme complexe de acoperișuri la cel maiînalt nivel de calitate. "

Un model de afaceri eficient

Astăzi RoofArt Group este o companie cu sarcini clar definite. RoofArt – Moldova reprezintă baza grupului, producătorul și furnizorul de produse, unde sunt create și dezvoltate concepte noi ale elementelor, ambalajelor, designului etc. Conluxart se ocupă de vânzările în Moldova și oferă, de asemenea, servicii pentru instalarea acoperișurilor de clasa premium. RoofArt - România este responsabilă de distribuția sistemelor de drenaj în țările UE, precum și de producția și vânzarea țiglei metalice în România.În prezent, valoarea totală a activelor grupului este de 12,8 milioane de euro, capitalul social total depășește 9 milioane de euro, iar producția anuală a elementelor sistemului pluvial și țiglei metalice este de peste 2,5 milioane de bucăți. Și, respective, 600 mii m2. „Astăzi, performanța ridicată a echipamentelor noastre și calitatea ce întrunește standardele europene, ne permite să facem planuri de creștere continuă a volumului de vânzări în Moldova și extinderea prezenței noastre în țările din regiune și în afara acestora”,- spune Igor Spoială.

În ciuda pandemiei, 2020 s-a dovedit a fi un an de succes pentru RoofArt: sistemele de jgheaburi au fost vândute clienților cu 10% mai mult decât în 2019 și, în cinci luni ale acestui an, indicatorilii din anul precedent au fost depășiți deja cu 47%. „Organizarea coordonată a proceselor de planificare, producție, distribuție și, în cele din urmă, eficiența economică și sănătatea financiară a întreprinderilor grupului – este principala prioritate în activitatea întregii echipe a specialiștilor noștri din Moldova și România”, menționează Igor Spoială.

Factori de calitate

RoofArt are o abordare complexă și cuprinzătoare a tuturor sarcinilor. „Produsele de înaltă calitate pe care le oferim sunt rezultatul principal al activității de 20 de ani a companiei”, spune Serghei Mocreac, directorul general adjunct al RoofArt - România. În ceea ce privește performanța tehnică și durata de exploatare, produsele noastre respectă pe deplin standardele europene și internaționale. Producția noastră este unică, inovatoare, bine cunoscută și recunoscută ca un etalon al calității în industria construcțiilor."

„Viziunea noastră se bazează pe străduința de a promova inovația și durabilitatea -lucru care se aplică tuturor produselor și tehnologiilor pe care le folosim”, spune Valeriu Cevdar. Oferim fiabilitate în orice - de la echipamente pentru producerea țiglei metalice, până la relațiile cu furnizorii și consumatorii produselor RoofArt. Liniile noastre de producție provin din Finlanda și utilajele profesionale de la companii precum Samesor și Macring. Pe lîngă aceasta, lucrăm cu cele mai bune materiale de la furnizori cunoscuți: SSAB (Suedia), Wupperman și Voest Alpine (Austria), Dongbu Steel (Coreea de Sud).

Utilizarea tehnologiilor avansate în producție clasează sistemele de jgheaburi RoofArt pe scara premium. Elementele sistemului Scandic respectă cerințele stipulate de standardele europene 1462 și 612 " „Calitatea nu e reprezentată doar prin utilaje și materii prime, deși trebuie să menționez că le avem pe cele mai bune: echipamente finlandeze și metal suedez. Ea este un complex format din mai multe componente: disciplină a muncii, cultură industrială, inginerie și abordări de proiectare”, explică Ilarion Ursu. – Fiecare angajat din companie este o garanție a calității. De aceea investim atât de mult în oamenii noștri, mulți dintre care s-au dezvoltat ca profesioniști anume în țara noastră ”.
RoofArt Group are 180 de angajați: 140 în Moldova și 40 în România. Condițiile de lucru la întreprinderile grupului sunt conforme cu toate standardele internaționale. Apropo, RoofArt a fost unul dintre primii care a răspuns la propunerea partenerilor europeni de a utiliza tehnologii de economisire a energiei și a implementat cu succes mai multe proiecte în această 
direcție.

Nu există detalii de prisos

Piața construcțiilor a avut întotdeauna cerințe foarte diferite. Acestea s-au schimbat de-a lungul anilor, în dependența tendințelor legate de aspecte precum funcționalitatea și utilizabilitatea. Din acest punct de vedere, putem vorbi despre existența în Moldova a unui interes ridicat pentru soluții noi în crearea acoperișurilor. „Mulți dintre concurenții noștri încep să răspundă acestui interes, astfel industria materialelor de construcție evoluând constant.

Considerăm astfel de condiții foarte favorabile dezvoltării noastre, ele ne motivează să continuăm introducerea de tehnologii și procese noi”, spune Illarion Ursu. El definește compania RoofArt ca o afacere în creștere, atât în ceea ce privește inovația, cât și performanța economică. „Suntem poziționați pe piețele interne și regionale ca lider în producția de sisteme de jgheaburi de clasa premium, iar produsele noastre se potrivesc perfect diverselor caracteristici ale caselor, sunt ușor de utilizat, fiabile și durabile”, subliniază domnul Ursu. „Echipa RoofArt se concentrează întotdeauna pe asigurarea faptului ca consumatorii produselor noastre să fie mulțumiți de alegerea lor și să ne recomande altora.

Noutăți recente
#Noutăți

RoofArt.md - nu este doar o țiglă metalică, ci o investiție în securitatea și estetica casei tale.

Mai mult
#Noutăți

Etapele de Producție a Țiglei Metalice RoofArt

Mai mult
#Noutăți

NOU! Tabla Corten

Mai mult
Ești gata pentru o experiență premium? Contactează-ne