Top 3 modalități de prevenire a degradării acoperișului cu ajutorul sistemelor pluviale

29 Jun 2020 #Noutăți

Rolul sistemului pluvial în prevenirea degradării locuinței

Fiind profesioniști în domeniu, ne-am propus să vorbim în detaliu despre felul cum sistemul pluvial protejează locuința de umezeală, colectând apa de pe acoperiș și evacuând-o departe de fundația casei.

Mai exact, vom aduce în discuție 3 moduri în care sistemul pluvial poate preveni degradarea construcției:

1. Previne riscul apariției de infiltrații la nivelul acoperișului

Atunci când apa nu este drenată în mod organizat, riscul de apariție al infiltrațiilor crește considerabil, mai ales dacă jgheaburile și burlanele nu sunt dimensionate corespunzător și apa se acumulează excesiv în acestea, rămânând parțial și pe versanții acoperișului sau infiltrându-se sub streșini.

Așadar, iată că pe lângă montarea în sine a sistemului de drenare a apei pluviale, la fel de importantă este și dimensionarea elementelor acestuia, în conformitate cu dimensiunea acoperișului. Riscurile de apariție a infiltrațiilor la nivelul învelitorii și chiar al jgheaburilor și al burlanelor sunt diminuate considerabil astfel.

2. Preîntâmpină apariția mucegaiului pe pereții locuinței

Pentru a evidenția acest aspect, reluăm pe scurt cele menționate până acum. Care este rolul sistemului pluvial? Prin intermediul jgheaburilor și burlanelor, acesta colectează apa provenită din precipitații, care se scurge pe versanții acoperișului, și o deversează departe de fundația casei.

În acest fel, pereții casei rămân uscați, iar riscul de dezvoltare a mucegaiului, formațiune de ciuperci microscopice saprofite dăunătoare atât pentru sănătatea oamenilor, cât și pentru rezistența construcției, este cu mult diminuat. Mai mult decât atât, sistemul pluvial contribuie și la menținerea aspectului curat și îngrijit al pereților exteriori.

3. Împiedică slăbirea rezistenței fundației

În cazul în care acoperișul nu este dotat cu un sistem pluvial, apa care se va scurge pe versanții acestuia, în urma precipitațiilor, va ajunge de pe pereții casei, direct la baza acesteia, îmbibând solul în care este construită fundația. Același efect se va produce și atunci când, în urma încălzirii temperaturii exterioare, zăpada acumulată pe acoperiș va cădea exact la baza locuinței, urmând a se topi treptat și, din nou, a îmbiba pământul.

O cantitate mult prea mare de apă la baza fundației va determina slăbirea stabilității întregii locuințe, iar în cazul în care la subsolul casei se află un spațiu de depozitare, acesta va fi treptat inundat, devenind uneori inaccesibil. Montarea corectă a unui sistem pluvial poate diminua mult din aceste riscuri, prin colectarea și direcționarea apei departe de fundație, chiar dacă nu va menține solul de la baza casei complet uscat.

Atenție însă! Pentru a fi cu adevărat eficient, sistemul trebuie să fie realizat dintr-un material dur (nu unul poros), așa cum este oțelul nordic, care intră în componența sistemului nostru pluvial Scandic.

Activând de mai bine de 19 ani în acest domeniu, am întâlnit diferite situații. Le-am luat pe toate ca lecții și putem spune că, datorită acestora, avem astăzi o experiență considerabilă în ceea ce privește soluțiile complexe pentru acoperișuri. Am studiat și am descoperit că, pentru a evita problemele amintite mai sus, este nevoie nu doar de un sistem pluvial realizat din materiale de calitate superioară, ci și de un montaj corect al acestuia.

 

 

Noutăți recente
#Noutăți

Votul tău contează!

Mai mult
#Noutăți

Condiții de garanție

Mai mult
#Noutăți

Rulourile exterioare parasolare Velux - protecția perfectă împotriva căldurii!

Mai mult
Ești gata pentru o experiență premium? Contactează-ne