Diferența dintre țigla metalică Clasică și țigla metalică Dublu-Modulară RoofArt

17 Oct 2023 #Noutăți

Acoperișul reprezintă unul dintre componentele principale ale unui imobil. Atunci când alegeți un material pentru acoperișul casei, este important să acordați o atenție specială calității acestuia.

Care sunt diferențele dintre țigla metalică Clasică și țigla metalică Dublu-Modulară?

Locuințele acoperite cu țiglă dublu-modulară și țiglă clasică au caracteristici de exploatare identice, deoarece pentru producția ambelor tipuri de acoperișuri se folosește același material. Diferențele constau în dimensiuni - țigla dublu-modulară este produsă sub formă de module de dimensiuni prestabilite în mod obișnuit, aceste dimensiuni sunt de 1205x770 mm pentru țigla metalică Arctica și 1170x765 mm pentru țigla metalică Nordica, iar țigla metalică clasică are lățimea standard a foilor de 1205 mm pentru Arctica și 1170 mm pentru Nordica și lungimea poate varia între 460 mm până la 6400 mm.

Diferența majoră între cele două tipuri de țiglă este modul de montare, exploatare și întreținerea ulterioară a acestora!

Montarea țiglei metalice dublu-modulare este ușoară datorită găurilor pre-perforate și pre-proiectate pentru o asamblare simplă. Acest lucru reduce erorile, minimizează cantitatea de material inutilizabil în timpul montajului, care se reduce la aproximativ 10 % și accelerează procesul de instalare. Montarea poate fi realizată atât de la stânga la dreapta, cât și în direcție opusă. Șuruburile de fixare sunt ascunse pentru un aspect impecabil dar și pentru a proteja garniturile împotriva uzurii. Datorită dimensiunilor reduse, dacă un modul prezintă semne de uzură sau zgârieturi, poate fi înlocuit cu ușurință cu un modul nou, fără a demonta restul acoperișului.

Tigla metalica Dublu Modulara RoofArt
Avantajele țiglei metalice dublu-modulare RoofArt:

Economie:
• Potrivită pentru acoperișuri complexe (reduce cu 10% tăieturile la montaj).
•  Poate fi instalată ușor pe acoperișuri;

• Module cu un sau două “valuri”.

Ușurința transportării:
• Poate fi transportată într-un vehicul mic.
• Minimizează pericolul deteriorării acoperirii (dimensiunea modulelor previne deformarea foilor în timpul transportului).

Simplu de depozitat și stocat:
• Modulele au aceleași dimensiuni și sunt aranjate pe același palet.
• Datorită dimensiunii, țigla metalică modulară ocupă puțin spațiu în depozit.

Montaj ușor:
• Poate fi ridicată cu ușurință pe acoperiș datorită greutății și dimensiunilor reduse.
• Montajul poate fi efectuat atât de la stânga la dreapta, cât și de la dreapta la stânga.

Estetică:
• Profilul creează o aparență tridimensională a acoperișului.

Întreținere:
• Dacă pentru un acoperiș din țiglă metalică Clasică este recomandat de schimbat șuruburile o dată la 5 ani, din cauza uzurii garniturii, pentru țigla metalică dublu-modulară, șuruburile se recomandă a fi schimbate o dată la 7 ani!

În concluzie, țigla metalică modulară reprezintă o soluție excelentă din punct de vedere al calității, transportului, depozitării, asamblării și impactului asupra acoperișului finit. Aceasta poate face față cu succes chiar și celor mai complexe proiecte de acoperișuri, reducând la minimum pierderile și optimizând întregul proces de construcție.

Noutăți recente
#Noutăți

Cum calculăm diametrul sistemului de scurgere a apei?

Mai mult
#Noutăți

Acoperiș din prestigiosul oțel suedez SSAB

Mai mult
#Noutăți

Banda de ventilație streașină - Produs Nou

Mai mult
Ești gata pentru o experiență premium? Contactează-ne