Țigla Metalică Arctica "Made in Moldova" - Cum se produce?

17 Mar 2020 #Noutăți

DERULARE, APĂSARE ȘI ÎNAINTARE SPRE GHILOTINĂ
Un proces de producere poate fi și interesant. De la topirea metalului până la acoperirea casei cu țigla metalică e un drum lung, n-ai să crezi, pe câteva continente uneori.

Precum fluturii, înainte de a-și lua forma și culoarea deosebită, trec prin câteva etape de metamorfoză, la fel și materialul pentru acoperiș o face. La Chișinău, pe șoseaua Muncești, zilnic mii de m2 de tablă se transformă în țiglă metalică, căpătăforma și culoarea dorită de clienți.

Privește fotografiile, citește descrierile și vei ști în detalii picante cum are loc producerea unor materiale calitative, cu care ne prezentăm și pe piața externă, în peste 14 țări! Da, da, peste 14 țări au avut încredere într-un produs pentru acoperiș din Republica Moldova.

Galerie foto:


*Zici că e filmul „Matrix”. Noi am ales să mergem pe verde.
Bine, să fim mai modești, beculețul verde aprins arată că linia de producere lucrează. Rareori se întmplă să-l vezi pe cel roșu în activitate, se aprinde doar atunci când linia s-a oprit dintr-un motiv oarecare, lucru care este înlăturat foarte rapid și iarăși trecem pe verde. 
 


*Role de tablă suedeză SSAB, în așteptarea profilării.
SSAB face tablă și pentru caroseriile automobilelor Volvo, și pentru avioane, iar pentru noi face tablă special adaptată pentru sistem de scurgere și țiglă metalică.

 


*O rolă de tablă în debobinator
Aici începe procesul de profilare, debobinatorul scoate tabla din rolă și o transmite spre zona de profilare.

 


*Rolele de profilare încep foarte gingaș să schimbe forma tablei.

 


*Iată așa stau la rând rolele de profilare în așteptarea etapei de care răspund. Fiecare rolă de profilare are o sarcina sa de schimbare a formei tablei în țiglă metalică.

 


*Ultima rolă de profilare, care pune punctul în acest proces de schimbare a formei tablei în țiglă metalică.
Observăm și acea roticică din centru, răspunde de măsurarea foilor de țiglă și astfel sistemul știe când să se oprească pentru tăierea unei anumite lungimi a foii de țiglă.
La fel, prin părți sunt role mici, care îndoaie mărginile foilor.

 


*„- Ghilotină!”, ar striga francezii din timpul Revoluției lor din sec. al XVIII-lea, dar nu vorbim de tăiarea capului cuiva, ci a foilor de țiglă metalică.
Așa denumire poartă acest mecanism de tăiere.

 


*Te-au tăiat, fii bună și mergi înainte!
După ghilotină, foaia de țiglă metalică este împinsă înainte, pentru a fi „aterizată” pe un palet, unde deja au poposit alte foi. Când paletul e încărcat complet, vine altul la rând.

 


*Cel mai plăcut pe lângă proces este și rezultatul!
Țigla metalică Arctica, rezultatul acestei profilări, acestui proces de transformare a tablei în material pentru acoperiș.
Observăm simetria, ceea ce înseamnă că poate fi montată de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta. Acest avantaj permite să fie mai rapidă și facilă montarea pe acoperiș.

 

Noutăți recente
#Noutăți

5 mituri despre țigla metalică

Mai mult
#Noutăți

Istoria apariției și dezvoltării acoperișurilor

Mai mult
#Noutăți

Vrei să fii Eco, dar nu-ți permiți un acoperiș verde? Vezi aici o alternativă

Mai mult
Ești gata pentru o experiență premium? Contactează-ne