Vrei să fii Eco, dar nu-ți permiți un acoperiș verde? Vezi aici o alternativă

23 Jul 2020 #Noutăți

E cool să fii Eco, iar acoperișul verde pare a fi unica alternativă preferată de tot mai multe persoane, datorită faptului că, este destul de prietenos cu mediul. Denumirea acoperișului nu se trage de la culoarea propriu-zisă, dar în principal de la materialele din care este creat.

Ce înseamnă un acoperiș verde?

Când vorbim despre acoperișurile verzi ne referim mai mult la acele acoperișuri acoperite cu plante, foarte asemănătoare unei grădini. În acest context, este indispensabilă o bază pe care iarba să poată crește, iar asta atrage după sine necesitatea unui strat subțire de sol.

Care ar fi avantajele unui astfel de acoperiș?

1. Economisește energia termică. Acoperișul verde nu pierde căldura, iar în sezonul cald, când temperaturile cresc exagerat de mult, acesta nu permite supraâncălzirea locuinței. Vegetația de pe acoperiș creează senzația unui aer umed, astfel obținându-se un efect de răcire.

2. Protejează casa împotriva incendiilor. Fiind ignifuge.

3. Oferă izolarea necesară și protecția împotriva vântului. În timpul sezonului rece, stratul de sol cu care este acoperit acoperișul contribuie la crearea unei protecții adăugătoare în timpul sezonului rece, prin urmare, oferind construcției izolarea necesară împotriva vântului.

4. Nu permite pătrunderea apei în sol! Precipitațiile abundente adunate într-un timp relativ scurt, vor contribui la saturarea completă a solului și prin în consecință, va urma scurgerea firească a excesului de apă. 

5. Asigură creșterea duratei de viață a membranei acoperișului. Cu toții cunoaștem faptul că, razele ultraviolete contribuie la diminuarea durabilității și elasticității structurii acoperișului. Dar, un acoperiș verde sporește durata de viață a structurii lui cu până la 60 de ani, astfel protejând-o de expunerea directă la razele ultraviolete, precum și de variațiile de temperatură.

Ca și oricare alt produs, un acoperiș verde poate avea și câteva dezavantaje.

Cel mai mare dezavantaj al acoperișului verde este greutatea lui dat fiind faptul că, necesită mai multe straturi, iar alegerea unei structuri care să poată susțină un astfel de acoperiș este indispensabilă.

Un alt dezavantaj ar fi și dificultatea de a găsi specialiști calificați pentru a monta un astfel de acoperiș.

O alternativă la acoperișul ecologic: țigla metalică bio pentru acoperiș.

O alternativă bio la acoperișul verde este țigla metalică Umbrella, una dintre cele mai rezistente tipuri de învelitori. Oțelul nordic din care este produsă, precum și stratul de acoperire GreenCoat, în componența căruia intră ulei de rapiță, contribuie la protecţia mediului şi la reducerea emisiilor nocive în aer, conferindu-i acoperișului metalic o rezistență sporită la razele ultraviolete, zgârieturi și coroziune. De asemenea, o parte considerabilă din componența sa tradițională pe bază de fosile este înlocuită cu o vopsea pe bază bio.

 

Noutăți recente
#Noutăți

Votul tău contează!

Mai mult
#Noutăți

Condiții de garanție

Mai mult
#Noutăți

Rulourile exterioare parasolare Velux - protecția perfectă împotriva căldurii!

Mai mult
Ești gata pentru o experiență premium? Contactează-ne