Metode să prelungești durata de viață a unui acoperiș din țiglă metalică

06 Apr 2020 #Noutăți

Un acoperiș realizat din țiglă metalică are o eleganță aparte și o rezistență deosebită în fața condițiilor meteorologice diverse. Montat corespunzător, de o echipa cu experiență, acesta va proteja întreaga locuință de eventualele deteriorări care ar putea aparea de-a lungul timpului, asigurând in același timp un confort optim proprietarilor.

Cu toate că durata de viața a unui acoperiș din țiglă metalică poate depăși chiar și 60 de ani, acest lucru nu înseamnă că de îndată ce a fost montat nu îi vom mai acorda nici o atenție, ci din contra. Pentru ca proprietatile acestuia sa se mențină, trebuie sa îl îngrijim la fel ca pe orice alt lucru la care ținem și pe care ni-l dorim cât mai mult timp în viața noastră.

Verificările si întreținerea periodică a acoperișului nu sunt dificile, însă există câteva aspecte care ar putea necesita cunostințele specialiștilor în domeniu. Aceste verificări și grija pentru acoperișul din țiglă metalică pot prelungi considerabil viața acestuia, existând chiar șansa de a nu necesita renovări sau înlocuiri vreodata.

Care sunt metodele prin care poți prelungi durata de viață a acoperisului din țiglă metalică?

În primul și în primul rând, trebuie sa fim conștienți de faptul că un acoperiș realizat din țiglă metalică reprezintă una dintre cele mai eficiente, rezistente si estetice soluții de învelitoare și, în plus, este și cea mai avantajoasă opțiune din punct de vedere financiar.

Desigur, nu putem vorbi despre prețuri foarte scăzute, fiind vorba despre un acoperiș pînă la urmă, dar nici nu trebuie sa cheltuim foarte mult pe întreținerea acestuia. Acest proces se realizează în două etape: cea superficială, dacă putem spune asa, care constă într-o verificare simplistă pe care o putem realiza noi, si cea profesională, realizată de o echipa de specialiști, care constă în verificarea minuțioasă și atentă a fiecărei componente a acoperișului în parte.

Pasul 1: Verificarea de bază

De îndată ce este montată, țigla metalică pentru acoperiș trebuie verificată periodic. Despre asta este vorba în acest prim pas – despre verificarea detaliată a aspectului acoperișului, privit de la nivelul solului, dar și de la nivelul podului sau al mansardei. Orice scurgere sau infiltrație de apă trebuie sesizată, căci aceasta ar putea însemna o prindere defectuoasă a panourilor de tabla sau slăbirea elementelor de îmbinare și fixare.

De asemenea, va fi necesar sa verificăm atent și stabilitatea si prinderea corecta a pieselor componente ale sistemului pluvial. Referitor la acesta, trebuie sa fim conștienți de importanta lui în întreținerea acoperișului și, deci, în extinderea duratei lui de viață. Cu rol deosebit de important în menținerea uscată a învelitoarei, prin eliminarea apei acumulate în urma precipitațiilor, sistemul pluvial este parte integrată a sistemului complex de acoperiș și, ca urmare, a procesului de întreținere.

Pasul 2: Verificarea de specialitate

În urma inspecției minime pe care am realizat-o în pasul anterior, pasul doi se va realiza în două situații: fie am observat una sau mai multe dintre defecțiunile menționate anterior și atunci avem nevoie de experți pentru a le repara, fie nu am descoperit nici o defecțiune în primul pas, însă vrem să beneficiem de verificarea detaliată, pe care o poate face echipa de specialiști, pentru a ne asigura ca totul este în regulă.

Aceștia au o vastă experiență în aplicarea unor metode de îngrijire si reparare pentru un acoperiș durabil și rezistent, care își va menține aspectul și proprietățile pe o perioadă îndelungată. Aportul lor în verificarea si îngrijirea acoperișului, mai ales a celui realizat din țiglă metalică, este foarte important.

Având un aspect extrem de elegant si o rezistență crescută, este normal sa ne preocupăm să menținem aceste caracteristici pentru cât mai mult timp, mai ales daca ne gândim la toate schimbările și șocurile climatice la care poate fi supus pe parcursul vieții sale. Ca orice alta investiție, acoperișul din țiglă metalică trebuie întreținut într-o stare cât mai bună, prin metode adaptate și specifice.

Alege țigla metalică Umbrella® și bucură-te de un acoperiș rezistent timp îndelungat!

În urma experieței pe care o avem în producerea țiglei metalice Umbrella® din oțel suedez cu o rezistență recunoscută, ne permitem sa vă recomandăm cu toată încrederea, atât a noastră, cât și a celor care au fost multumiți de acest produs, calitatea materiei prime de origine scandinavă.

Aspectul deosebit și usurința cu care țigla metalică Umbrella® se montează, fac ca procesul ulterior de îngrijire si de menținere sa fie cît mai plăcut și ușor de realizat, iar acesta este doar unul dintre motivele care ne determină să o recomandăm.

Noutăți recente
#Noutăți

5 mituri despre țigla metalică

Mai mult
#Noutăți

Istoria apariției și dezvoltării acoperișurilor

Mai mult
#Noutăți

Vrei să fii Eco, dar nu-ți permiți un acoperiș verde? Vezi aici o alternativă

Mai mult
Ești gata pentru o experiență premium? Contactează-ne