Cum calculăm diametrul sistemului de scurgere a apei?

26 Feb 2024 #Noutăți

Sistemul Pluvial Scandic este un sistem complet pentru colectarea și drenarea apelor pluviale, oferind cea mai bună calitate atunci când vine vorba de durabilitate, flexibilitate și siguranță în instalare. Aceasta se adaptează tuturor tipurilor de construcții: de la locuințe individuale, până la clădiri comerciale, agricole sau industriale. Materialele de înaltă calitate din care sunt confecționate garantează precizia la montaj și maximizează durata de viață a sistemului pluvial. Totodată, gama extinsă de culori și varietatea elementelor componente din cadrul sistemului asigură potrivirea perfectă cu orice tip, model și formă de acoperiș.

Sistemul de scurgere a apei are rolul să redirecționeze întreaga cantitate de apă de pe acoperișul casei către sol, protejând astfel fațada clădirii și zona de fundație de umezeală și deteriorare. Pentru a ne asigura că acesta face față în mod garantat atât ploilor puternice, cât și topirii intense a zăpezii în primăvară, este necesar să alegem corect capacitatea sa de trecere.

Pentru a alege sistemul pluvial potrivit, trebuie să țineți cont de:

  • 1. Suprafața acoperișului. Pentru drenarea apei pluviale de pe o suprafață de maxim 125 m2, se vor folosi jgheaburi cu lățimea de 125 mm și burlane cu diametrul de 87 mm. Pentru suprafețe cuprinse între 125 și 200 m2, se vor monta jgheaburi cu lățimea de 150 mm și burlane cu diametrul de 100 mm. La streșina de lungimea până la 10m se va folosi o singură burlan, iar în cazurile când lungimea streșinii va depăși 10m – se vor monta două burlane la ambele capete.
  • Scurgere pentru lungimea acoperișului până la 10 metri
  • 2. Inclinația acoperișului. Este evident că cu cât este mai mare, cu atât apa va intra în jgheaburi cu o viteză mai mare.
  • 3. Tipul de acoperiș. Materialele cu acoperire de piatră pot încetini scurgerea apei de pe acoperiș, în timp ce de pe suprafețele metalice netede apa se scurge mult mai rapid.
  • 4. Intensitatea și durata precipitațiilor în zona dvs.
  • Scurgere pentru lungimea acoperișului mai mare de 10 metri
    Noutăți recente
    #Noutăți

    Acoperiș din prestigiosul oțel suedez SSAB

    Mai mult
    #Noutăți

    Banda de ventilație streașină - Produs Nou

    Mai mult
    #Noutăți

    Țigla metalică Clasică VS țigla metalică Dublu-Modulară RoofArt

    Mai mult
    Ești gata pentru o experiență premium? Contactează-ne