ga('create', 'UA-21665269-19', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Instrucțiune de montaj a țiglei dublu modulare Umbrella – RoofArt R...

Instrucțiune de montaj a țiglei dublu modulare Umbrella – RoofArt R...

Instrucțiune de montaj a țiglei dublu modulare Umbrella

Toate sfaturile

1. Montarea țiglei dublu-modulare se face după ce jgheaburile au fost instalate.

 

2. Se începe cu montarea șorțului de streașină - element care asigură preluarea condensului de sub țiglă în jgheab/ În plus, acesta protejează și împotriva pătrunderii apei sau a zăpezii în spațiul dintre jgheab și pazia frontală.

 

3. Folia anticondens este o membrană obținută prin laminarea fibrelor de propilenă, care suportă o coloană de apă de până la 2 m. Folia se plasează orizontal, paralel cu streașina. Suprapunerile orizontale vor fi de minimum 150 mm. Pentru o etanșare optimă, se recomandă lipirea foliei cu bandă dublu-adezivă. Folia se întinde peste șorțul de streașină și peste paziile laterale, pentru ca picăturile de apă să se prelingă în jgheab.

4. Pentru realizarea procesului de șipcuire se recomandă folosirea șuruburilor pentru lemn (holz-șuruburi). Folia se fixează cu ajutorul contrașipcilor verticale, care se montează de-a lungul căpriorilor, la o distanță de 600-800 mm. Pentru o montare sigură a țiglei dublu-modulare, șipca trebuie să aibă următoarele dimensiuni: 30 mm înălțime și 50 mm lățime.

 

5. Șipcile orizontale se amplasează la o distanță de 350 mm, începând de la streașina acoperișului. Primul interval va fi mai mic (250 mm sau aproximativ 1/3 din diametrul jgheabului), deoarece panoul de țiglă trebuie să depășească muchia de streașină cu circa 5 mm. Șipca-suport pentru cârligele de jgheab și pentru șorțul de streașină va fi realizată dintr-o scândură de 30 x 150 mm.

 

6. Pe prima șipcă orizontală de montează un element din tablă, numit „șorț de mascare”. Acesta este utilizat pentru a reda acoperișului un aspect estetic și pentru a evita situația în care prima șipcă este vizibilă.

 

7. Pe părțile laterale se instalează elementul numit „fronton interior” sau, în anumite situații, racordul la calcan. Acesta previne pătrunderea sub țiglă a picăturilor de ploaie sau zăpadă.

 

8. Se fixează PPT-urile (piesele de prindere țiglă) pe elementul de tablă de pe prima șipcă, la o distanță de 365 mm unul față de celălalt. Aceste elemente sunt utilizate pentru fixarea în șuruburi a primului panou de țiglă metalică.

 

9. Montarea țiglei metalice dublu-modulare Umbrella se efectuează de la dreapta la stânga, de la streașină spre coamă. Primul panou de țiglă este fixat în prima etapă cu trei șuruburi de aceeași culoare, orientate orizontal și situate în partea de jos a panoului.

 

10. Partea superioară a panoului de țiglă se prinde în câte patru șuruburi orientate vertical, fixate în șipca orizotală prin intermediul unor urechi decupate în timpul procesului de fabricație. Suprapunerea celor două panouri face ca aceste șuruburi să nu fie vizibile, evitând astfel probabilitatea infiltrării apei în interior și ofeind un aspect uniform acoperișului.

 

11. Al doilea panou de țiglă dublu-modulară se suprapune peste panoul deja amplasat și se fixează prin intermediul a trei șuruburi în partea inferioară și a patru șuruburi în partea superioară. La locul de îmbinare a patru panouri de țiglă este utilizat încă un șurub orizontal.

 

12. Pentru etanșarea finală, pe lateralul acoperișului se fixează bordura fronton, prinsă în șuruburi orizontale pe pazie. Deși nu au fost menționate, următoarele elemente sunt obligatorii și/sau necesare în majoritatea situațiilor coame și capcane de coamă, dolii, racorduri la calcan, opritoare de zăpadă, garnituri și bureți de etanșare etc.