ga('create', 'UA-21665269-19', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Instrucțiune de montaj a sistemului RoofArt – RoofArt Republica Mol...

Instrucțiune de montaj a sistemului RoofArt – RoofArt Republica Mol...

Instrucțiune de montaj a sistemului RoofArt

Toate sfaturile

1. Înaintea montării cârligelor, este necesar să se traseze o pantă de scurgere spre locul de amplasare al burlanului. Preferabil este ca panta jgheabului să fie de cca 2 mm la fiecare 1 m liniar. Distanța la care se montează cârligele nu va depăși 700-800 mm, iar cârligele de la capete vor avea 0,1 m până la marginea acoperișului.

2. Se recomandă ca jgheabul să fie montat astfel încât partea exterioară a lui să fie cu 30-40 mm mai jos decât prelungirea imaginră a șarpantei. Astfel, fluxul de apă de pe acoperiș nu va trece peste jgheab.

3. Înainte de montare, cârligele (CJ) vor fi îndoite sub unghiul de înclinație al acoperișului cu un dispozitiv special, conform pantei necesare de scurgere.

4. Pe locul marcat la început, cu ajutorul unui bomfaler și apoi cu foarfeca pentru tablă se decupează o fantă de scurgere în jgheab, care nu va fi mai mare decât diametrul burlanului.

5. Două jgheaburi care urmează a fi îmbinate se așează pe cârlige, fără a fi fixate. Distanța între marginile jgheaburilor va fi de 3-4 mm.

6. Colțarele interioare/exterioare (KI/KE) se fixează prin îmbinare între ele cu ajutorul brățării jgheab (BJ) și a elementului rigidizare jgheab (EJ).

7. Pentru instalarea burlanelor (BU) se montează brățări burlan (BB) pe perete, una sub alta, cu ajutorul diblurilor. Distanța maximă între două BB nu va depăși 2 metri (în unele cazuri calculul BB nu va corespunde cerințelor dvs. se va calcula cantitatea BB pe fiecare scurgere).

8. Cotul burlan (CB) la 60 de grade se montează sus în teu (RA) și jos în burlan (BU). Îmbinarea lor se face prin prelungitor burlan (PB). Se măsoară distanța „a” între coturi, la care se adaugă 100 mm, pentru ambele capete ale PB, care intră în coturi fiecare cu câte 50 mm.

9. Capacul universal CU se fixează la capătul jgheabului prin apăsare manuală sau cu un ciocan elastic, fără folosirea siliconului, deoarece distruge în timp garnitura.